måndag 4 maj 2020

Frankrike (Cannes, Lyon, Nice, Paris)

Ett fantastiskt privilegium att ha denna utsikt från jobbet
(dvs festivalpalatset i Cannes) några dagar om året!

Ett till ”jobbigt” land. Det kan vara så att jag till och med har varit fler gånger i Frankrike än i Finland, men orkar som sagt inte räkna. Jag var i alla fall den yngsta deltagaren på MIPTV-festivalen i Cannes när jag var där med mamma och pappa under 80-talet, varje år från ca 4 till 12 års ålder. Efter det var det roligare att stanna hemma. Nu är jag sen flera år tillbaka där som inköpare för Axess TV. Det är alltid höstens stora begivenhet. Våren och sommaren 1996 bodde jag i och utanför Paris för att i spåren av lågkonjunkturens Sverige tjäna mitt levebröd med att stå i kassan på Disneyland. I Sverige fanns få eller inga jobb att få för oss som just gått ut gymnasiet, och avgångsklassen spreds för vinden över världen
Notre-Dame innan branden, under en resa i juni 2017


och Europa. På den här tiden fanns inga euro och hela Europa var snorbilligt för oss. Man frossade i billig mat och shopping trots att lönen var under all kritik. I ”modern tid” har det också blivit en hel del Frankrike-resor. Jobb och lite semester i Cannes varje år som sagt men också helgresor till Paris och Lyon, samt otaliga mellanlandningar i Paris då jag alltid passar på att köpa med mig en camembert eller liknande hem. Inte längre prisvärt, men fransk ost är alltid fransk ost!
Åka tillbaka? Vi får se om TV-mässan blir av i höst. Troligen inte, men oavsett det kommer jag säkert att hitta något ärende hit. Marseille och Korsika står högt upp på listan.

1 kommentar: