tisdag 5 maj 2020

Förenade Arabemiraten (Abu Dhabi, Dubai)

Dubaiviken med måsar, båtar och skyskrapor. What's not to like!

På nyårsafton 2007 var vi två par som åkte på charter till Dubai, en stad som då verkade bestå mest av byggprojekt. Världens högsta byggnad var fortfarande under konstruktion och i vissa områden verkade byggandet ha pausat på grund av finanskrisen. Finast var ”gamla stan” med sina marknader och pendelbåtar över Dubaivikens mynning, men även här kantas flodbanken av imponerande skyskrapor. Obligatoriskt var så klart ett besök på vad som sägs vara ett av världens lyxigaste, eller i varje fall dyraste, hotell: Burj Al Arab. Coolt men mer kitsch än lyx enligt vår smak. Då var hotellet vi besökte i öknen mer finsmakad lyx. Vi tog inte del av faciliteterna i någon större utsträckning men fick titta på fina hästar, falkuppvisning och idka kamelridning. Tre typiska sporter för området. Vi bodde på ett fräscht trestjärnigt
Burj Al Arab, vi kostade inte på oss en hotellnatt,
men väl några drinkar med fin utsikt
hotell inne i stan. Jag hade hört att Dubai skulle vara dyrt så räknade först fel på hotellets menyer. ”Aha, en varmrätt för 300 kr, ja, det är väl ok” men det visade sig att en middag kostade 30-40 kronor! Här finns, eller fanns då i alla fall, alla prisklasser representerade. Nackdelen med billigt hotell var att inte ha en egen strand. De allmänna stränderna var inte så mycket att hänga i julgranen, men så var det inte jättevarmt när vi var där heller så strandhäng kändes inte som något måste.
Åka tillbaka? Nja, finns intressantare resmål i regionen men vill man desperat ha sol och någorlunda vintervärme på nära håll är det ett helt ok alternativ till Kanarieholmarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar