onsdag 6 maj 2020

Georgien (Batumi, Kazbegi, Tbilisi)

Naturen runt Kazbegi är hjärtskärande vacker. Se även min fb-
bakgrundsbild: solnedgång från vårt hotellrum där.

Georgien har seglat upp som en raket som det nya trendresemålet. Det är inte konstigt. Här finns uråldrig kultur, skönt klimat, fantastiska viner och ännu fantastiskare mat. Hippsters känner sig hemma i übercoola huvudstaden Tbilisi medan grabb- och tjejgängen kanske hellre festar loss i badorten Batumi och naturälskarna bestiger berg i Kazbegi. Men den omtalade gästvänligheten såg jag och väninnan inte mycket av under vår veckolånga sommarsemester här 2017. Mest sura gamla män som rökte som borstbindare, helst medan de körde. Senare förstod vi att det kan ha berott antingen på att de trodde vi var ett par (Man är nog inte van att ”äldre” kvinnor reser utan män, och homosexualitet är mycket illa sett!)
Batumi är Riviera, öststat och Las Vegas, allt i ett och lite till.
Upp tv. skymtar en skyskrapa med ett pariserhjul i fasaden...
eller att de misstog oss för ryskor (ungefär lika poppis som homosexuella) eller både och… Nåja, detta blev bara ytterligare en rolig anekdot från ett helt fascinerande land där kor sover på motorvägarna, transport sker med små förvirrande minibussar som kör när de blir fulla och många av husen är mer ruckel än hus. Samtidigt som det finns mängder av hotell, krogar och caféer så coola att de skulle göra Berlin, eller vilken annan stad som helst, grön av avund. Kontraster som tar andan ur en helt enkelt!
Åka tillbaka? Ja! Kanske ta med en karl nästa gång och se om man får ett annat bemötande😊 Vill se Batumi i solsken och bada i Svarta Havet. När vi var där ösregnade det. Och kombinera med resa till grannlandet Armenien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar