måndag 18 maj 2020

Malaysia (Kuala Lumpur)

KL by night! Utsikt från Fuego at Troika tapasrestaurang

Enveckorssemestrar i värmen är inte att förakta, även om resan är lång, i det här fallet med byte i Helsingfors och Singapore för att komma till Kuala Lumpur i mars förra året. Korta byten dessutom så en del stress, något missat plan, men på det hela taget en smidig resa. I en relativt kompakt stad som KL hinner man mycket på en vecka. Vi bodde centralt i lyxigt lägenhetshotell med gigantisk pool. Blev uppgraderade till fyrarumslägenhet med separat tvättrum. Rymligt och skönt för två personer. Här råder verkligen tropiskt klimat med rejäl skur och åska någon gång om dagen. Strax under 40 grader på dagen och under 30 på natten. Perfekt för en drink på någon av de fantastiska takterrasserna under bar himmel. Dagtid försökte jag mig på bussrundtur vilket var lite mer påfrestande, värmemässigt. Nej, bättre då att betrakta ex-pat-livet vid den
Den "lilla" poolen vid vårt hotell, Lanson Place Bukit Ceylon
vidsträckta poolkanten och beställa lunch från det trevliga lilla fiket strax intill. KL är liksom Hongkong en stad där hela världen möts. Vilka som är turister, bofasta eller gästarbetare är inte glasklart. Den sägs vara ett mellanting mellan Singapore och Bangkok (och är det också rent geografiskt). Det är en träffande beskrivning. Lite lagom skitigt i hörnen men inte lika kaotiskt som Bangkok, och med det bästa av hela världens mat.
Åka tillbaka? Absolut, om möjlighet ges! Gärna till Kuala Lumpur men kanske också Borneos djungler eller någon malajisk paradisstrand.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar