lördag 31 augusti 2013

Bytt bussturister mot den vindpinade nordkusten

Nu är vi framme i Barrow vid Alaskas arktiska kust. Från vårt boende här hos trevligt ungt par från Couchsurfing ser man den vindpinade kusten. Detta blir en skön kontrast till gårdagens extremturistiga aktiviteter i Fairbanks.
Flodbåtsutflykten vi anmälde oss till visade sig inkludera hudratals bussturister och en kapten som pratade oavbrutet i tre timmar, och då menar jag verkligen oavbrutet, inte en minuts tystnad. Och på det små events utmed vägen (floden): slädhundsuppvisning, sjöplansuppvisning, besök i en indianby som liknade ett mini-Skansen: några tama renar, en uppstoppad älg och några stugor, och så alla dessa pensionärer.  Vi var de enda som inte var mellan 65 och döden. Folk måste ha undrat vad vi gjorde där. Uppenbarligen åker folk i vår ålder inte på organiserade utflykter, i Alaska i alla fall. 
Som vanligt får ni ha tålamod med bilder. Här i Barrow just nu funkar bara internet på telefonen och varken på min eller Ninnas dator.... Håll koll på hennes blogg också förresten: ninnabengtsson.wordpress.com
UPPDATERING!: Klicka på de länkade orden så får ni se lite bilder, om ni har tur:-)
Största behållningen från flodturen var i mitt tycke de enorma villor i olika stilar som låg vid flodstranden. Här bygger man som man vill. Och man vill gärna bygga stort!
 

2 kommentarer:

  1. äntligen lyckades jag läsa något på din blog, det är helt omöjligt med dina andra texter men den snälle Leif har lovat maila mig på måndag vad jag missat. Vad gäller pensionärer är de
    ganska ofarliga men BÖR EJ RETAS.

    SvaraRadera
  2. Kul att följa er resa, fortsätt uppdatera!! :)

    SvaraRadera