söndag 26 januari 2014

Dag 2: söndagsstängt

Efter gårdagens promenad och strandsejour ser vi nu båda, åtminstone delvis, ut som nykokta kräftor. Har således försökt hålla oss i skuggan, förutom ett par simturer förstås.
Vi lärde oss den hårda vägen att alla affärer är söndagsstängda här. Fick köpa vatten på restaurangen istället: 7 euro för två flaskor. Hm. Borde ha anat oråd då stranden inte var folktom när vi kom ner utan befolkad av små gäng glada, indiska gästarbetare. Till och med de är lediga. Kul för dem, mindre  kul för den som inte vill bli ruinerad på sina vatteninköp.
Lokalbefolkningen har använt den lediga dagen till att gå i kyrkan (det ligger en precis bredvid oss) samt dricka alkoholhaltiga drycker på stranden. Främst öl men också någon hembrygd variant av palmernas jästa blomknoppar. Vi blev bjudna på detta av hotellägarens son när vi hängde i skuggan vid hotellets stranddel.
Har ännu inte växlat mer än ett hej med andra turister men lokalborna är desto pratsammare. Börjar få koll på personalen här. Ägaren bor i huset bredvid oss, med sin nya kvinna. Hans ex är anställd som någon typ av manager och hans son bor i stranddelen och ordnar dyk- och fiskeutflykter. De ser ut som fransmän och talar flytande franska och engelska. Annars är språket här kreol, en slags förenklad franska, omöjlig att förstå för den oinsatte. Tur att alla kan engelska!

1 kommentar: