Shibuya crossing, välbesökt övergångsställe fem minuter från vårt hotell |
Den snälla servitrisen hjälper oss med stekandet |
Ingången till den tropiskt grönskande Yoyogiparken |
Inovativa matställen finns det också gott om. Vi har bl.a. varit på ett ställe där borden bestod av stekhällar, förutom smala kanter för tallrikarna, där man tillagade maten själv. Problemet var bara att menyerna envisades med att smälta i kanterna då de var för stora för att hålla borta från stekytan, samt att vi fortfarande luktar stekos, men gott och roligt var det. Har även provat på snabbmat i form av sushi på stående fot. Man beställer vid en bardisk där kocken la upp de färska bitarna framför en vartefter de blev klara och man serverade sig grönt te direkt från en kran vid varje ståplats. Och idag åt vi hummermacka för 70 spänn. Fluffigt vitt bröd fyllt med generöst med hummerbitar, lite majonnäs och salladskrydda, från välbesökt gatukök med charmiga små sittplatser utanför.
Detta är bara en bråkdel av alla konstigheter i Tokyo. Än så länge har vi mest rört oss i närområdet där vi bor nu: Shibuya. Ett trendig område med mycket shopping och coola ställen. Det där med höst har vi inte upplevt så mycket. De flesta träd är fortfarande tropiskt knallgröna och temperaturen ligger strax under 20 grader.
Åh, jag glömmer ju att kommentera! Otroligt kul att följa med på dina strapatser runt om i världen - och nu blir jag riktigt avundsjuk. Japan är ett land som ligger långt upp på önskelistan! Bra att du är där och krattar i manegen. Gärna små listor på de bästa ställena :) Kram från Ankan
SvaraRaderaSå trevligt att följa med på dina resor Nicole. Vår yngste son har bott i Japan nästa tre år och han bara älskade att vara där. Tyvärr vill inte min man åka dit men när man läser dina rader ångrar jag att jag inte åkte och hälsade sonen själv. Har det så bra och ser fram att läsa nästa inlägg <3 Kramar
SvaraRaderaKlart ni måste åka hit. Här finns verkligen allt! Perfekt resmål.
SvaraRadera