torsdag 7 april 2011

Sista "naturkatastrofen": svensk storm

Nu har man då landat på svensk mark igen, men det satt långt inne det där med själva landningen. Vi hade blivt förvarnade att det skulle bli lite skakigt på grund av starka vindar. Det var mycket riktigt lite skakigt men nere var vi, nästan, några centimeter från marken, när planet plötsligt lyfter igen. Stormbyarna var för starka just vid landningen så piloten vågade inte ta några risker. På andra försöket lyckades det dock. Jag var på vippen att fråga om de inte kunde försöka landa på Gärdet istället, eller åtminstone Bromma. Hade ju varit smidigt att ha lite närmare hem!
Flygbussen var full med frustrerade affärsresenärer. Jag förstod först inte varför men sen hörde jag av en mobilkonversation att Arlanda express inte gick, därav full buss. Sista utmaningen var att tampas med överfull Centralstation under ombyggnad. Några tips på hur man tar sig från Flygbussarna till t-banan nu för tiden? Jag lyckades till slut, men säkert inte närmaste vägen. Nu när jag läst nyheterna förstår jag också varför det var så mycket folk på centralen: Strömlösa tåg norrut på grund av stormen. Sista naturkatastrofen för den här resan avklarad.
13 timmars flygning från Singapore gick för övrigt smidigt. Flög vid midnatt, såg ett par dokumentärer, åt middag och sov sen som en stock. Skönt med nattflyg. (Rättelse: Airbus A380 var det vi flög, även från Melbourne.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar