I vårt fall var första
restaurangen Liberdade på Skånegatan. Där fick vi dagens kanske godaste rätt
(eller så berodde det på att vi var så hungriga när vi började): Friterad
blomkål med fantastiskt smakrik sås i ett bao-bröd. Är ingen fan
av bao egentligen, men detta var supergott. Sen blev det nästan ännu bättre på
indiern Beyond Smak på Folkungagatan. Stort plus för att man fick välja mellan
vegetariskt och kyckling. Två smakprov i varje portion. Även dessa två små
kycklingrätter var jättegoda. Personalen här och på Liberdade var effektiva och
trevliga vilket förhöjer betygen ytterligare så klart.

Som tur var avslutades
dagen ändå bra efter en lång promenad till restaurang Agapi långt bort på
Ringvägen. Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss utifrån namnet men det
visar sig vara en habil grekisk krog med stora lokaler, kitchiga väggmålningar, plastblommor och hela rasket. Lite åttitalsvibbar kanske. Här fick vi välja
igen, mellan olika kött denna gång. Prisa Gud! Även tillbehören var valfria:
Ris, bulgur, potatis eller sallad. Tog fläskkarré med sallad, och en mycket god
tsatsiki.
Lite undrar vi när
dagen är över hur restaurangerna väljs ut, och hur de tänker
när de förbereder Matmilen-maten. Det är ju världens chans att
göra reklam för sig själva. Ett tillfälle som de två första utnyttjade perfekt.
Sen kan det ju bli tvärtom också, man får upp ögonen för ställen man av olika skäl
inte behöver gå tillbaka till…