söndag 3 april 2011

Konsten att göra en negroni

Stefano, Lily, Paul, Jim, jag och Angie
Nu har vi genomlevt även en helg i Melbourne och tack vare gott sällskap har det varit helt okej, men vi är fortfarande inte överförtjusta i staden. Genom Stefano, en sydneyboende italienare som hjälpte Lily när vi hade tappat bort varandra på Good Vibrations-festivalen, har vi träffat melbourneparet Jim och Angie, och deras vän Paul. Stefano är här på semester över helgen och ovannämnda aussies bodde hos hans vän när de var på semester i Italien. De har varit vänliga nog att ta med oss till sina favoritbarer och även på en liten vinprovningstur på gårdarna här i trakten.
För att testa hur europeiska de egentligen är i Melbourne har jag börjat trakassera barpersonalen här i stan med att beställa den sydeuropeiska drinken negroni (lika delar martini rosso, campari och gin. Eller som Stefano förklarade: ”If in doubt; add more gin”) De tar denna begäran på största allvar och denna till synes enkla drink resulterar i en himla massa rörande, mätande och eldande av apelsinskal. Pretentiöst? Nej, inte allsJ
De kan sin dry martini också: Torr martini hälls över is i ett martiniglas. Gin hälls över is i ett annat glas. Is och martini hälls ut och den kylda ginen silas ner i martiniglaset. Toppas med oliver eller citronskal. Som sagt: If in doubt; add more gin. Hade jag facebook skulle detta vara min ständiga statusuppdatering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar