tisdag 5 april 2011

Toppbetyg för Singapore

Efter tre filmer och drygt sju timmar landade vi igår i Singapore. Fördelen med att flyga på dagtid är att man faktiskt orkar se alla de där bra filmerna som Quantas tillhandahåller. Betade av "Kings Speach", "Conviction" och "Inception" igår.
Idag har vi träffat Lilys singaporianska väninna Tony, druckit underbart gott iskaffe, ätit fantastisk mat och dansat med diverse turister och ex-pats. Att gå ut i städer som Singapore och Hong Kong är som att festa på en flygplats. Man träffar människor från hela världen som alla är på väg åt olika håll.
Att vara i Singapore är verkligen att vara tillbaka i civilisationen. Allt är öppet dygnet runt. Utcheckning kl 13. Inga mer löjligt tidiga australientider. Vi befinner oss mitt i en kompakt, global storstad där alla möjliga kulturer möts. Dessutom är det lika rent som ryktet säger. Man blir nästan generad när man råkar spilla nåt, även på enkla gaturestauranger. Allt är ju skinande rent. Vi är även glatt överraskade över att man kan gå ut och festa på en tisdag. Det är första gången på den här resan kan jag säga. Med facit i hand hade jag gärna stannat två dar i Melbourne och en vecka i Singapore istället.
Tony, Lily och iskaffe i regnigt Singapore.
Dock drygt +30 grader. Det är som ett ångbad
Imorgon (onsdag) kväll bär det dock av hemåt. Långflyg till London med storplanet: 747:a. Så det här kan vara sista inlägget för resan, men det kan mycket väl hända att bloggandet fortsätter ändå. Måste ju rapportera om min jakt på bostad i Stockholm och annat spännande. Så jag hoppas att ni fortsätter läsa!

1 kommentar:

  1. Ja, bloggande kan vara bereondeframkallande :)
    Ses nästa vecka då! Har vattnat lilla trädet någorlunda duktigt. Njut nu ordentligt sista tiden (fast det verkar du redan göra :)

    SvaraRadera