lördag 12 februari 2011

Kulturella aktiviter i storstaden


Skyskraporna är tillbaka! Här med operahuset, från Manley-färjan

Det är fantastiskt skönt att vara i Sydney. Kontrasten till resans tidigare stopp är enorm, förutom möjligen Hong Kong som lite påminner om Sydney med den stora hamnen och det stora utbudet av asiatisk mat och shopping.
Bloggandet blir förstås lidande av storstadens lockelser men jag ska försöka sammanfatta lite kort vad vi har gjort, i urval:
Besökt moderna konstmuseet där vi såg aboriginkonst samt modern konst av typen ”pälsbit som andas bredvid brödbit”. (Ja, det fanns en installation med just det. Fråga mig inte vad den symboliserade.)
Varit på middag på pub med mysig utegård i hippiestadsdelen Newtown, nära Kips hus.
Ätit medhavda fish and chips (100 gånger bättre än i England) på färjan till Manly beach. Badat innanför hajnät på Manly.
Varit på middag med Lilys väninna Nicole, hennes man och vänner till dem på väldigt bra krog följt av drinkar på trendig bar följt av vänners, vänners, vänners spelning (akustisk gitarr, sång samt kille på munspel/trumpet) på en något mindre trendig men bra bar.
Checkat in med storväskorna på ett hotell i stan. Tre trappor utan hiss… men annars bra.

På festival idag, innan ösregnet

Varit på musikfestivalen Good Vibrations i ösregn, som det alltid är på festivaler. Hade turen att få gratisbiljetter. I fem timmar dansade vi runt, tappade bort varandra, blev gräsiga, leriga och blöta, köpte äcklig falafel, köpte burköl för 60 kr styck, etc. Men nu är vi tillbaka välbehållna på hotellet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar