torsdag 10 februari 2011

Äntligen i Sydney!

Vi känner oss som fiskarna i vattnet här i storstan. Vårt mobila bredband trivs också bättre. Efter att ha tagit några nyinköpta åksjuketabletter innan resan igår (jag frågade specifikt efter sådana som man blir dåsig av) känner vi oss hyfsat utvilade trots drygt 9 timmars bussresa. Vi hade också en himla tur igår kväll och fick känna på den australiensiska gästfriheten gånger två. Puben bredvid busshållplatsen i Coffs stängde kl 22 (!) och vår buss gick kl 00.55. ”Busshållplatsen” bestod dessutom av ett par stålbänkar under ett tak, så det hade inte varit så kul att sitta där i tre timmar. Då blev vi erbjudna att komma över på kaffe till ett par australiensare som vi pratat med på puben, och som bodde på ett hotell precis vid hållplatsen. Nej, det var inga snuskgubbar utan reko gifta killar med tre barn var.
Sen när vi skulle kliva på bussen visade det sig att jag bokat biljetten till fel dag. Tänkte ju inte på att vi åkte efter midnatt, alltså torsdag och inte onsdag… Dessutom var biljetterna billigast möjliga och därmed oombokningsbara. Men det räckte att smöra lite för chauffören så var vi ombord! Och nu har vi just ätit brunch bestående av bland annat ägg och bacon på trevligt café här i Sydney. Så skönt att se skyskrapor och folk i kostym igen. Ska snart möta upp Lilys väninna Nicole som är här på jobbresa och sen ”checkar vi in” hos Kip, en vän till Kristine som varit vänlig nog att erbjuda oss sovplats i några dagar.

3 kommentarer:

  1. Hej Nicole!Det låter som om ni har en trevlig och upplevelserik resa.Gläd er över att ni inte är här just nu.MASSOR med snö och 3-4 minusgrader.Men det skas sluta snöa senare idag och då blir det kallare. MYCKET kallare och ska så förbli i minst en vecka. Du hör-det msåte vara bästa medicinen mot ev.hemlängtan!Stor kram från farmor.

    SvaraRadera
  2. Härligt när folk hjälper till sådär!
    Här hemma är halva Stockholm insnöat. Inga bussar går - och bilen fick vi inte ens ut från parkeringen :)
    (tur att jag jobbar hemma i dag )

    SvaraRadera
  3. Jag älskar ju snö förstås, men förstår att ni är trötta på det nu. Här är det ganska lagom vartannandagsväder: Sol och drygt 30+ eller regn och drygt 20+.

    SvaraRadera