tisdag 1 februari 2011

We made it!

Vi blev insläppta i Australien. Lätt som en plätt var det, trots skräckpropaganda bland annat i form av informationsfilm på planet med "declare or beware" som slogan. Man fick se en frukthund som sniffade sig till ett äpple och ett ungt par som åkte dit för att ha försökt smuggla in en trätrumma från något mindre lyckligt lottat land. Dessutom fick man veta att om man kände sig krasslig skulle man genast anmäla det till en tulltjänsteman. Och sitta inspärrad i en bur sen i tre månader, eller? Det förtäljde inte historien. Jag föreslog för Lily att vi skulle bättra på sminket innan vi klev av planet så att vi inte skulle se krassliga ut.
Utsikten från vår balkong!
I verkligheten, åtminstone i Brisbane där vi landade, gick hela pass- och bagagekontrollen på mindre än en kvart. Inga köer, inga problem. Vi fick inte ens visa upp våra visum som vi hade fått från resebyrån. Det enda de ifrågasatte var varför vi inte hade lakrits med oss. Det brukar tydligen svenskar ha, och det får man tydligen ha också.
Sen var det buss i en och en halv timme till Surfers Paradise där vi nu checkat in på schyst hotell. Lily är inte helt imponerad av orten som visserligen mest påminner om Magaluf eller nåt. Men jag är nöjd så länge det finns skyskrapor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar