måndag 31 januari 2011

Sista dagen

Bara några timmar kvar i Hong Kong nu innan flyget till Australien. Har hunnit med att vara turistiga idag och tagit färjan över till Hong Kong Island och vad som måste vara världens brantaste bergbana (kändes som ett mellanting mellan hiss och bergbana) upp till bergen. Sen tillbaka till kaoset och försäljarna i vår egen stadsdel. Det är ett himla liv: ”Copy watch, copy handbag”, ”massage”, ”ladie’s handbag”, ”foot massage”, ”Louis Vuiton, Rolex”, ”head massage”… Men faktiskt har vi med gott resultat provat både zonterapimassage (Lily) och fejkväskköp (Nicole). Mycket prutande blir det. Prutade ner väskan från 2.600 kr till 400, och nu har vi just förhandlat fram taxi till flygplatsen för 230 (utgångsbud 300 kr). Knepet är att inte ha för mycket kontanter på sig.
Utsikten från bergbanan
Kort sammanfattning. Bäst med Hong Kong: Affärer är öppna lite när som. Klockan 22 på en söndag t.ex. Och likaså restauranger. Sämst: Att det har varit lite väl kallt. Har fått stjäla extrafiltar här på ”hotellet”. Jacka och halsduk är det som gäller. Nu drar vi till värmen!

5 kommentarer:

  1. Perfekt, jag tar med mig detta till vår Hong Kong-vistelse om några veckor. Hur var temperaturen på dagarna? Blir svårt att klä sig när man resterande tid ska vara i 35 grader plus... Inge roligt att släpa på vinterkläder då! Hoppas ni får det underbart i Australien! Kram, Jenny

    SvaraRadera
  2. Det var kallt som f-n. Speciellt där uppe på berget. Men ni är väl inte i HK så länge? Det var värst på nätterna. På dan kom det väl upp i +15 i solen så ta med nån tröja eller scarf extra bara.

    SvaraRadera
  3. Nej... eller vi kommer vara där på kvällen, flyget går sen klockan 01 på natten.
    Men det var bra att veta, tröja eller jacka får det bli :)

    SvaraRadera
  4. Oh, glömde ju fråga. Var ni i någon bra stadsdel ni skulle rekommendera för tokshopping? Som vi ska satsa på att åka till direkt? Man måste ju vara effektiv när man inte har så lång tid på sig :)

    SvaraRadera
  5. Vi rekommenderar Ladies Market (skyltat från t-banestation Mong Kok). Vet inte om den bara var på kvällarna men det finns en del vanliga affärer där i närheten också. Inte alls superbilligt nån stans dock...

    SvaraRadera