torsdag 3 februari 2011

Surfers Paradise

Dags att packa igen efter tre dagar i Surfers Paradise. Imorgon drar vi söderut till den lilla backpackerorten Byron Bay. En och en halv timme söderut med buss men en annan tidszon fick vi lära oss idag. Känns inte helt ok att förlora en timme bara sådär mitt i semestern.
Hur ska man sammanfatta Surfers Paradise då? Vädret? Runt 30 grader dygnet runt. Ingen märkbar skillnad på natt och dag. Mer vindstilla på natten möjligen. (Trots detta är de inte helt inne på det här med aircon. På hotellrummet har vi en liten fläkt. Nattklubbar och gallerior är knappt mer ventilerade än hemma.) Sol med dis och nån skur på kvällen men annars ingen nederbörd.
Nattlivet? Igår hamnade vi på en gayklubb. Såg en terrass vid stranden med en massa grabbar. Så fort vi kom in insåg vi deras läggning, men det var trevligt ändå. Träffade även på ett gäng straighta australienskiska hillbillies som var där för att supa billigt (70 spänn för fri bar, för alla killar). Undrar om ett gäng svenska bönder hade gjort samma sak:-) Sen gick vi vidare till en nattklubb där djn var usel och Lily fick en isbit i huvudet. De hade tydligen öppet till 5. Vi stod ut till 2. När djn för femtielfte gången spelade samma, visserligen bra, låt med fel bpm gav vi upp.
Stranden? Vit potatismjölssand. Sträcker sig miltals längs hela guldkusten med badvakter med jämna mellanrum. Då och då kör de ner till vattenbrynet och ropar ut istruktioner till de badande. Säkerheten är maximal. Badar man utanför flaggmarkeringarna upprepade gånger blir man säkert hemsickad till Sverige igen!
Jag har insett att min blogg på bildsidan har urartat i en orgie i skyskrapor. Därför slapp ni igår, men här är några till, plus strand.

1 kommentar:

  1. Ser att vi, förutom det rinnande ögat, har kärleken till skyskrapor gemensamt ;)

    Kram!

    SvaraRadera