söndag 6 mars 2011

Vila vid sjö efter partyhelg

Befinner oss just nu på en idyllisk campingplats vid Lake Hawea (se bild), ca tio mil norr om Queenstown. Sjön, tydligen över 300 meter djup, ligger spegelblank och kristallklar. Tyvärr inte badväder, med nattemperaturer neråt 5-10 grader. (Vi är glada att vi har en liten men effektiv värmefläkt i husbilen.) Vi har plockat björnbär i närbelägna snår. Ska ge oss ut imorgon och plocka en skål till frukost tänkte vi. Det är snö på bergstopparna och många höstfärgade träd nu. Det kom över en natt. Riktigt härlig höstluft här i bergen.
Fredag och lördag tillbringade vi som sagt i Queenstown vilken nog är vår favoritort i Nya Zeeland än så länge. En oas av frihet i en kontinent av vad vi kallar scouttider: Allt stänger senast kl 17. Här gick vi omkring på gågatorna kl 22, på väg till krogen, och shoppade. Kroglivet var, som utlovat, utmärk så nu kan vi behöva lite lantliv i några dagar… Jag och Lily har sagt att vi måste åka tillbaka till Queenstown om 10 och/eller 20 år för så bred åldersfördelning på krogen och så många festande 50-plussare har vi nog aldrig sett. Därmed inte sagt att det är något pensionärsställe. Det fanns minst lika många ungdomar ute. Och par, familjer, singlar, turister, infödda. Dock fanns det vissa barer där den lite äldre infödda publiken dominerade och vissa nattklubbar med övervägande backpackers. Det är för övrigt överlag väldigt mycket färre svenskar här än i Australien. Har hört svenska ett par gånger bara sen vi kom till Nya Zeeland.
Fördelar i det nya zeeländska nattlivet jämfört med Australien är dels att det verkar vara betydligt billigare här. Har ännu inte betalat mer än 40 kr för ett glas öl eller vin. I Australien var det på sin höjd några kronor billigare än Sverigepriser. Vi har inte heller behövt reta oss på usla dj:s, än. I Australien hade de alltid en repertoar på max 20, dåligt mixade, låtar. Här hör man sällan samma låt två gånger per kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar