söndag 20 mars 2011

Bekvämt liv på förortscamping

Lördagskvällen i Hamilton visade sig bjuda på ett stort utbud av hockeyfrillor, synthtofsar, truckerkepsar, mohikanfrisyrer och andra modeyttringar som man trodde (hoppades) hade fallit i glömska. Nåja, vi var bara glada att se lite folk omkring oss, även om de flesta nog var hälften så gamla som vi. Kan tänka mig att det hela var ungefär som en lördagskväll i vilken svensk småstad som helst.

Nu har vi slagit läger i Aucklands norra utkanter och livsandarna börjar så smått återvända till våra storstadssjälar. Vi får uppleva en garanterat oturistig del av Auckland, och samtidigt finns allt man behöver här vid genomfartsleden i norra förorten. På promenadavstånd har vi hittat ett chinatown med allt från billiga, exotiska råvaror till lustiga små restauranger, bagerier, massageställen och souvenirbutiker. På ännu närmare avstånd från campingplatsen har vi förutom tre bensinmackar även en thairestaurang, en pizzeria, ett kebabställe samt ett par barer/restauranger, varav en just serverat oss en mycket god och prisvärd "seafood platter" med jättemusslor, calamari, räkor, rökt lax och friterad fisk. På vägen hem hyrde vi film hos vår lokala dvd-uthyrare. (Vi har gett upp försöken med AxessPlay via mobilt bredband.)

Så här ser det ut när jag bloggar på kvällarna. Mysigt va?
 I vår iver att checka ut ur husbilen och in på hotell blev vi tydligen lite förvirrade. Efter en storstädning av fordonet inför återlämningen imorgon (måndag) slog det mig: "Var det inte den 22:a vi skulle lämna bilen?" Visst var det det, och den 22:a är som bekant på TISDAG. (Hotellet är också lämpligt och korrekt nog bokat från och med tisdag.) En extra dag i Aucklands norra förorter blir det med andra ord, inklusive utflykt till närbelägna stränder imorgon, så det går ingen nöd på oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar