söndag 27 mars 2011

Prisvärt, utspritt nattliv i Auckland

Nu är det dags att byta landmassa igen. Har inte fått några rapporter om naturkatastrofer i Melbourne än. Det känns lite konstigt, med tanke på vår "tur" hittills med val av destinationer. Nåja, stan har ett 20-tal timmar på sig att brinna upp eller nåt innan vi ska landa.
Vi lyckades till slut hitta en hel del påklädda uteställen här i Auckland, men det finns en himla massa stripklubbar också så lite får man se upp. Problemet med den här stan är att det nästan finns lite för många ställen. Hundratals barer med ett fåtal personer i varje. De verkar inte gilla att trängas här. Mycket individualistiskt. Även musiken kan bli lite väl individualistisk. Rena motsatsen till de genomkommersiella australiensiska dj:arna med sina tio hitlåtar.
På plussidan har vi det faktum att nästan inga uteställen håller sig med de otrevliga attributen kö och inträde. Att man sen, även på de mest trendiga ställen, kan få en drink för 40-45 kr och att många barer delar ut "2 för 1" biljetter skadar inte heller. 20 kr för en drink. Rena u-landspriserna. Det kommer vi att sakna i Australien. Det och prisvärd, god mat. Fick igår världens mest proteinspäckade cesarsallad: bacon, krutonger, ost, ägg, ansjovis och dressing. Idag gratinerade musslor, tre gånger så stora som de svenska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar