onsdag 2 mars 2011

I en medelstor husbil långt, långt borta

Nu är vi äntligen här: Nya Zeeland. Så långt bort man kan komma. Det är lite overkligt onekligen. Inga spår av jordbävning, förutom flaggor på halv stång. Vi befinner oss i Dunedin på sydöstra sydön och nästa stopp är Queenstown inåt landet västerut. Där börjar de spektakulära landskapen tydligen, men vi tycker det är fint redan här. Oerhört grönt, dramatiska berg, mycket får förstås men även kor och söta lamadjur.
Vår husbil är ungefär lika stor som hotellrummet i Hong Kong, om inte större. Vi har diskho och dusch med varmt och kallt vatten, gasspis, kyl, frysfack, mikro, dubbelsäng, liten campingtoa. Allt man behöver. Lily har precis köpt en surfbräda som uppspänd i taket funkar bra även som extrahylla. Bilen är 2,60 hög nämligen så det är gott om ståhöjd. Gungar lite när det blåser bara… Tyvärr är den svårväxlad som en traktor. Stackars Lily. Jag kommer med uppmuntrande tillrop och läser kartan.

2 kommentarer:

  1. Den var inte så stor, nä - men det låter ju väldigt välutrustat! Tur att ni känner varandra väl :)

    SvaraRadera
  2. Man har ju allt man behöver i en husbil! Vi kuskade runt NZ med en hyrd sådan och sen råkade vi skaffa en här hemma :)
    Önskar trevlig resa!

    SvaraRadera