söndag 13 mars 2011

På besök i huvudstaden


Utsikt över Wellington från Te Papa-museet.
Vi bor vid vattnet längst till höger i bild

Så har vi då tagit bilfärjan över sundet till Nya Zeelands huvudstad: Wellington. Känns lite konstigt att befinna sig i en storstad igen efter nästan två veckor på den extremt natursköna, glesbefolkade sydön. Här har vi hittat en "campingplats" mitt i stan, som snarare är en parkering med tillgång till duschar, vatten och el. Utsikt över bensinmack och övergångsställe åt ena hållet och kajen åt det andra. Som att stå på Strandvägen ungefär. Så vi har bra utsikt om det skulle komma någon tsunami från Japan-hållet, men det är nog ingen fara.
Vi har just varit på det enorma museet Te Papa och lärt oss mer om allt från jordbävningar till maori-kultur och nya zeeländsk historia. Nu vilar vi fötterna i bilen innan det är dags för middag. Det är ca 100 meter att gå till Wagamama där vi åt igår (väldigt mycket bättre än den stockholmska filialen.) Vi får se om vi orkar gå lite längre idag.
Väder: +21 och strålande sol. Vi har verkligen haft tur med vädret. Peppar, peppar. Knappt någon regndag i NZ än. Skurar på kvällar och nätter bara. Hoppas ni har det bra där hemma. Se till att våren kommer nu innan jag kommer hem:-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar