onsdag 16 mars 2011

Strandliv och stadsliv vid foten av en vulkan


Utsikt från gårdagens natthärbärge

Vi har fortsatt ännu lite norrut på vår resa mot Auckland, där vi ska lämna vår älskade husbil på måndag. Vi har fattat tycke för den i sammanhanget lite större staden New Plymouth med kringliggande surfstränder. Igår campade vi på en campingplats ovanför stadens hamn. Idag har vi återigen kört lite söderut och campar nu på en rekommenderad surfstrand nån kvart från stan. (Bildbevis härifrån kommer senare. Just nu har solen gått ner. Den går ner betydligt tidigare här på nordön.) Imorgon tänkte vi kolla om det blir nåt St Patricks day-firande i New Plymouth och sen kör vi norrut mot strandorten Raglan.
Jag har nu för första gången badat i havet sen vi kom till Nya Zeeland, runt 20+ skulle jag tippa, samt tassat runt barfota i glittrande svart lavasand en hel del. Man ser väldigt smutsig ut sen bara, men annars är det trevligt.

Vulkanen Mount Taranaki runt vilken Surf Highway löper
och anledningen till den svarta sanden får man anta

Har även idkat lite shopping, iskaffefikande, sushiätande och annat civiliserat i New Plymouth som liksom alla andra ställen här känns som världens ände, fast på ett bra sätt. Kan bero på att vi befinner oss vid världens ände, med Europeiska mått mätt i alla fall. Finns visserligen McDonalds men nästan inga andra kedjor man är van vid, vilket gör shoppingen lite mer intressant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar