onsdag 22 april 2020

Australien (Byron Bay, Coffs Harbour, Melbourne, Sydney, Surfers Paradise)

Många imponerande vyer i Sydney, här från färjan till Manly beach
Klippformationen Tre systrar i fina nationalparken Blue Mountains
När Lily och jag gjorde en ”mini-jordenruntresa” på drygt tio veckor 2011 blev vi kvar nästan fem av dem i Australien. Det skulle ha blivit färre men Christchurch i Nya Zeeland som var ett av våra stopp drabbades av en massiv jordbävning just då. Så, ok vi hann tröttna lite på detta i vårt tycke bonniga och kulturlösa land... Efter att ha landat i Brisbane åkte vi direkt till coola Surfers med sina skyskrapor, strand och turistnöjen och sen vidare till hippiechicka Byron och hålan Coffs. Dyrt som ögat och vi spenderade åtskilligt på sunkiga hostel innan vi fick bo hos vänner i Sydney. Behållningen är djuren, naturen och stränderna. Att få se kängurur och näbbdjur i det fria var fantastiskt. En utflykt till nationalparken Blue Mountains utanför Sydney rekommenderas. Mindre roligt när en av de kända potentiellt dödliga spindlarna hälsade på i min säng en kväll. Nåja, den kanske inte var giftig. Det får vi aldrig veta då den slutade sitt liv mellan ett lakan och en pocketbok.
På vägen hem från Nya Zeeland stannade vi en vecka i Melbourne. Lite mer skitigt, svårmodigt och europeiskt än partyglada surfmeckat Sydney, men väldigt bra vingårdar i omgivningarna.
Åka tillbaka? Har ju inte sett västra Australien än, och det vore spännande att besöka Tasmanien också, men inget som är högst upp på listan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar