tisdag 9 januari 2018

Ny ö, nya möjligheter

Utsikt från hotellet på Lembongan

Befinner mig nu på semesterns tredje ö: Nusa Lembongan, bara 30 minuters båtresa från Bali. Som vanligt i dessa länder är transporten mellan hotellet i Seminyak och det på Lembongan en sömlös, förbokad affär som inbegriper taxi, båt och öppen lastbil, på en och samma biljett. På den här ön finns nämligen inga bilar utan bara dessa öppna militärliknande transporter där väskor och turister lastas för sina hotelltransporter.

Vi bor på Bay Shore Huts i bungalow med havsutsikt. Lyxiga takterrasser i all ära men detta ska bli min nya regel när jag är på solsemester: bo vid vattnet. Jag menar folk betalar hundratusentals kronor extra för sjöglimtar när de köper lägenhet. Vad är då någon hundring extra på semestern, om ens det, för att kunna titta på de lokala båtarnas bestyr medan man äter frukost, och somna till vågskvalp. Dessutom har vi utmärkt utsikt över den där ökända vulkanen, som dock ofta är höljd i moln.

Det finns inga bryggor här. Antagligen på grund av tidvattnet. Både på fastlandet och när vi kom fram är det att vada i vatten som gäller. Skorna behöver man inte oroa sig för. De la man i en låda redan innan man klev ombord på båten. Dock gäller det att ha kort kjol eller korta shorts. Resväskorna bärs iland av en stab indoneser som lyfter allt med samma lätthet och ställer det vid oss väntande turister. Precis som bagagebandet på flygplatsen. Minns med fasa kaoshögarna av väskor och ryggsäckar som man varit med om på thailändska båtar. Där gäller det att inte ha bråttom, eller en känslig väska.

Mushroom bay där båtarna ”lägger till”, fast inte vid bryggor då som sagt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar