söndag 26 februari 2012

Strandlivet fortsätter

Vi jobbar på med solbrännan här i Hikkaduwa. Har lyckats bli lite off-white nu, trots att det är för varmt för mig att ligga i solen några längre stunder i taget. Som tur är har de palmtak med solsängar under där man får ligga gratis hela dagen bara man köper något på tillhörande restaurang, och det gör man gärna. Man kan äta nära nog konstant här utan att bli mycket fattigare. Det mesta kostar max 20-30 kronor: omeletter, nudlar, grillad fisk, räkor och andra färska skaldjur, och så goda juicer och shakes förstås.
På kvällen slinker det väl ibland ner något alkoholhaltigt också. De kan sin gt här. 25 spänn för ett glas med gin och is toppat med en skvätt tonic. Eller 11 kr för en dryg halvliter av det lokala ölet: Lion Beer.
Tre kvällar i rad nu har vi varit på "disco". Varav två gånger på ställen som ligger direkt på stranden. Skönt att kunna kliva ut och svalka fötterna i vattnet efter svettigt dansande. Ikväll blir det nog en hyfsat lugn kväll. Det är ju trots allt söndag. Och sen utflykt till hamnstaden Galle imorgon. Kanske lite shopping där också. Här finns det mest bara saronger och träsniderier.

2 kommentarer:

  1. Det låter löjligt härligt - och avkopplande!:)
    Sköööönt.

    SvaraRadera
  2. Jag blir sugen på att resa när jag läser hur ni har det :-)

    kram

    SvaraRadera