torsdag 23 februari 2012

Solen skiner på oss i Sri Lanka

Efter ett händelserikt dygn, under vilket vi åt nära nog oavbrutet, anlände vi äntligen tidigt igår morse till vårt hotell i Hikkaduwa på Sri Lankas sydostkust. Ett dygn tidigare hade vi stått på flygplatsen i Doha och blivit informerade om att vårt flyg var överbokat. Fanns inte ens bussiness-platser tydligen. Dock kunde de boka om oss till kvällsflyget 12 timmar senare, dvs åtta pa kvällen. Vi var upprörda så klart. Vad skulle vi göra hela dagen i Doha, utcheckade och allt nerpackat? Vi begärde och fick en dag på femstjärnigt hotell i Doha samt uppgradering till bussiness class på kvällsflyget till Sri Lanka. Jag försökte även begära kontant-kompensation men där gick tydligen gränsen.
Så det blev en inte helt tokig dag ändå: Taxi till lyxhotell, varsitt enkelrum, frukost- och lunchbuffe. Sen taxi till bussiness class-incheckningen. (Väldigt smidigt. Vi vill aldrig mer åka turistklass.) I loungen hade de fri bar och flera olika bufféer. Drack lite champagne och åt lite till... Älskade deras kommentar när vi försökte vara blygsamma och beställa mousserande vin. "Nej det har vi inte, men vi har champagne. Går det bra?"
Sen var det ju helt okej mat på själva flyget också, och gott om benutrymme, men somnade gjorde jag inte förran i taxi till vårt hotell här i Hikkaduwa. Framme 6.30 pa morgonen...
Men nu är vi alltsa här. Varmt och disigt. Fint och fräscht hotell mitt på stranden. Mer rapporter kommer sen, men bilderna får vänta till hemkomsten tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar