måndag 20 februari 2012

Solen skiner på oss i Doha

Doha, Qatar: Första stoppet på denna vinters utlandsresa. Imorgon blir det Sri Lanka, fyra timmars flight härifran. Jag har tidigare varit i Dubai och väntade mig att Doha skulle vara något liknande men blev glatt överraskad. Det är mindre, genuinare och vänligare. Mest turister från övriga Gulfländer (läste jag imorse i Gulf Times som trevligt nog hängs på vår hotelldörr varje morgon.) Resultatet av det är att man överallt ser dessa män i sina fotsida vita dräkter med valfritt antal fruar i svarta niqabs. Ganska få västerlanningar men desto fler asiatiska gästarbetare, främst från Indien. Fläsk och alkohol förekommer bara i undanskymda hotellbarer, alkohol i alla fall, fläsk finns nog inte ens där. Åt kycklingkorv och kalvbacon till frukost i morse. Gott det också, i alla fall korven...
Det är rent och fräsch överallt, trots en ojämn kamp mot ökendammet. Har ätit middag på Souk Waqif, ett enormt marknadsområde där de säljer ALLT, två dagar i rad. Först några oidentifierbara röror i alluminiumformar för ca 20 kronor per person och igår helstekt fisk på finare irakisk restaurang för ca 80 kronor, och ingen har blivit sjuk än, peppar, peppar. Ett underbart marknadsområde för övrigt. Inga försäljare som sliter i en utan man får ostörd gå runt och titta, och sen ta en paus i något av caféerna eller restauranterna.
Uppdatering med bilder, och prickar, kommer senare!

2 kommentarer:

  1. Marknaden låter underbar - framför allt att få vara ifred :) njut ordentligt nu, här hemma är det kallt men vackert- och halt... Det frös på allt slask häromnatten.

    SvaraRadera