onsdag 29 januari 2014

Hela ön nu utforskad, med buss

Medels spännande lokalbussfärder har vi nu hunnit se lite mer av Praslin. Igår åkte vi till stranden Lazio på nordöstra sidan av ön och idag till exklusiva Georgette, bara några kilometer rakt norrut från där vi bor. Till denna strand var man tvungen att föranmäla sig då de bara tar emot ett visst antal turister varje dag. Dock kom vi "fel" väg, klättrande över ett berg efter en dryg timme på lodräta stigar, och blev inte avprickade någonstans. På tillbakavägen var det en halvtimmes promenad över en golfbana innan vi var ute på huvudvägen igen. Jobbig strand, men vacker. Undrar om transportservicen varit bättre om vi blivit vederbörligen avprickade? Nåja, dagens motion avklarad i alla fall, med råge. Att klättra i berg i 35 graders värme är dock inget jag rekomenderar.
Gårdagens strandbesök innefattade också en brant promenad från bussen, dock på asfalterade vägar och avklarad på en kvart.
Då ön praktiskt taget bara har en väg, som går runt det hela så att säga, tänker vi att man lika gärna kan åka buss som hyra bil. De, bussarna alltså, kostar ca 3 kr färden och kör som galningar,  på vänster sida av vägen. Hellre sitta i en buss än vara den lilla hyrbilen som möter den i en skarp kurva!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar