torsdag 15 december 2011

Resursslöseri i chokladasken

Julfest har vi inte haft här på jobbet än, men däremot en Alladinask, så jag kan skriva under på åtminstone hälften av följande gåta:

 ”Vad är de för likhet mellan att öppna en Alladinask och gå på julbord?
Jo, man blir lika besviken varje gång för alla gobitarna är tagna och kvar är bara några spritfyllda äckel i hörnen.”

Att det blir som det blir på julfester och julbord kanske inte är så konstigt, men måste det bli så med chokladasken? Varför kan de inte bara utesluta de där bitarna som ingen vill ha? Ja, jag vet att de hade en omröstning där ägglikör fick stryka på foten, men det var några konservativa sadister som stödröstade på den allra äckligaste biten, körsbär i likör, bara för att den ”ska” vara med. Ok, men ha med ETT symboliskt körsbär i varje ask då, inte fyra, eller vad det nu är. Och ta för guds skull bort de andra likörbitarna. Billig mörk choklad och fejkad likörsmak är en hemsk kombination. Eller ge dem en egen ask så får vi se hur bra den säljer…
Jag fick till och med höra en skräckhistoria från en kollega om att när alla goda bitar är tagna slänger man helt sonika asken hemma hos honom. Lite väl drastiskt kanske, men jag förstår dem. Annars står den ju där och dammar i en evighet innan någon får ett ohejdbart sötsug inpå mellandagarna när allt är stängt och förbarmar sig över de spritfyllda äcklen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar