onsdag 30 november 2011

Förbanna inte mörkret, tänd ett julljus

När ska man börja julpynta? är en fråga som väcker starka känslor. Konsensus verkar vara att i alla fall den offentliga julpyntningen börjar alldeles för tidigt och blir tidigare och tidigare för varje år. Men nu är det faktiskt så att vi bor i ett av världens mörkaste länder så jag tycker egentligen det logiska vore att börja sätta upp julbelysningen så fort vi går över till vintertid, för att försöka stävja eventuella vinterdepressioner. Däremellan kommer i och för sig Halloween och sen allhelgonahelgen, men efter det då.
De skatte- och näringslivsfinansierade lamporna i projektet Stockholmsjul har till exempel haft den goda smaken att blinka på sedan i mitten av november. Vem älskar inte renarna vid Sergelstorg? Men de stackars små reklamekorrarna som fastnade i en halv badboll på Svampen har däremot tvingats flytta på sig. Att julen skulle vara en kommersiell högtid är tydligen fortfarande kontroversiellt…
Just så här års, innan den välsignade snön kommer, är jag gladare än någonsin att bo där storstadens ljus lyser upp det kompakta mörker som härskar utanför 08-området. Efter att den sista trattkantarellen har gått och lagt sig och innan snön pudrat naturen vackert vit finns ingen anledning att bege sig utanför tullarna i onödan.
Inspirerad av vårt kära stadsborgarråds pyntande av det offentliga rummet, och i brist på eget hem, har jag nu pyntat här på kontoret, medels upphittad julpyntslåda från någon gammal tv-inspelning.



Mitt fönster
 
Utrymningsplanen kan behöva piggas upp!
 

1 kommentar:

  1. Haha! Vad fint :)
    Jag ska njuta å det grövsta på tisdag!

    SvaraRadera