lördag 2 februari 2019

Utflykter med vattentema från Santa Marta

Det finns inga mellanting här i Colombia. Det är, lite hårddraget, lyx eller armod. Då vi nu i Santa Marta befinner oss på lyx-delen av skalan hotellmässigt blev vår första utflykt här präglad av detta. Fjärran från överlevnadsövningar till sjöss med okänt mål. Nej, här förklarades turen i detalj av en välmanikyrerad dam i luftkonditionerat kontor. Vad vi skulle ha med oss (bekväma skor, badkläder, myggmedel), vart vi skulle (båttur på flod, bad vid privat strand och besök i byn Palomino) och vad som ingick (lunch, vatten, handduk och guidning).

Privat strand vid hotell Las Rocas. Solstopp på vår exklusiva utflykt

Guiden visade sig dessutom vara sonson till hotellets grundare. Fint ska det va! Hela tiden blev vi upplysta om var nästa toalett fanns och hur lång tid de olika etapperna skulle ta. En mycket avslappnande dag med bad i flod (Rio don Diego) och god fisklunch på det exklusiva hotellet vid stranden där vi även slappade i hammockar. Avslutade med fika i Palomino där vi för första gången såg andra ”västerländska” turister, eller med andra ord backpackers, i mängder. De verkar ha sina mycket noga upptrampade stigar här, där Palomino av någon anledning är ett stopp. Trevlig liten by visserligen, men den ligger inte ens vid vattnet.

Typisk lunch: fisk med limesås, kokosris och stekt matbanan

Bergsbyn Minca med omgivningar är ett annat av deras vattenhål. Dit gjorde vi en betydligt billigare diy-utflykt med lokal guide (en bekant till vår guide/vän i Barranquilla). Minibussen till Minca tog ca 45 minuter och därifrån gick vi i en knapp timme till ett känt vattenfall som är ett populärt turistmål. Man kan ta bil eller moped också men djungeln man går igenom (på bred väg) är otroligt vacker så promenad rekommenderas. Då kunde vi även göra ett stopp vid mindre kända vattenfall halvvägs, där vi var så gott som ensamma. Vattenfallens motsvarighet till The Beach!

Brant stig och lite klättrande för att komma till ”hemligt” vattenfall

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar