onsdag 4 september 2013

Logistiska och tekniska problem i vackra omgivningar

Nu har vi medelst en liten shuttle-buss, eller två närmare bestämt, tagit oss från vårt boende i Fairbanks till en väldigt mysig liten timmerstuga på hotell vid nationalparken Denali. Kör man snabbt och rakt tar sträckan två-tre timmar men med diverse stopp på vägen var vi på väg mellan kl 9 och 13, drygt. Då fick vi också se en del av både Fairbanks och Denali.
Vad vi har sett hittills av omgivningarna är det mycket vackert här. Dock är det en logistisk mardröm, speciellt om man inte är bilburen. Själva ”centrum” med de flesta hotell, restauranger, affärer och all annan service ligger flera kilometer från WAC (Wildernes access center) där man tar sig in i själva parken, köper biljetter till bussar och utfärder, går kortare vandringsleder etc. Detta i sin tur ligger ett par kilometers skogspromenad/bilväg från ”Visitors center” där det finns ett fint museum, en restaurang, tågstation och lite andra utfärder.
Vårt boende ligger oerhört vackert beläget, men tjugo minuter med bil från allt detta. Några gånger om dagen går det en dyr buss från hostelet mitt emot oss, Denna ska då gärna tajmas med de bussar som går mellan ovanstående ställen, samt med bussen in i parken... Vår smala lycka är att de flesta här är så oerhört hjälpsamma. När vi skulle in till ”stan” i eftermiddags fick vi skjuts av en tjej som jobbar här på hotellet. Hon tog oss till och med med på ett glasställe i ”centrum” och skjutsade oss sen till Visitors center där Ninna skulle intervjua en kvinnlig ”ranger” (skogsvakt säger man väl på svenska). Av henne fick vi sedan skjuts till WAC och hjälp att köpa morgondagens bussbiljetter. Imorgon 8.30 bär det ut i vildmarken så förhoppningsvis får vi se lite älg och björn.
Tyvärr blev det för kallt för min kamera i Barrow. Batteriet pajade helt. Lyckades köpa en vid första anblicken mycket smidig batteriladdare idag men hittills har den bara lyst med fint blå sken och batteriet verkar inte ett dugg laddat... Får i nödfall låna Ninnas reservkamera. Det går inte så bra för mig med tekniken, men uppkoppling har vi i alla fall!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar