måndag 19 september 2011

Mer och mindre seriös svampplockning

Äntligen höst! Och svamptid, inte bara i blomkrukan. Var på två svampplocknings-exkursioner i helgen. En mer seriös på lördagen, med bil och matsäck till Ylvas landställe, som dock höll på att ta en ände med förskräckelse då precis hela stan var avstängd på grund av halvmaran. De hade hittat på något intrikat sätt att springa som omringade hela Söder, Kungsholmen, city samt alla infartsvägar. Finns det inga skogar att springa i? Stockholm är väl inte Manhattan direkt! Att springa på asfalt är dåligt för knäna och borde vara förbjudet för allas skull.
På söndagen var det dags för en mindre seriös svamputflykt. Mötte upp Lily på Universitetets t-banestation och kastade oss in i Liljansskogen. I mitt fall utrustad med kavaj, loafers, take-away kaffe och liten papperspåse från pressbyrån, för förvaring av eventuella svampar. Hittade faktiskt två fina smörsoppar, men lyckades glömma dem när jag senare åt middag på McDonalds. Undrar vad personalen tror när de hittar en papperspåse med två, för dem säkert okända, svampar i. Kanske de försöker röka dem på nästa personalfest?
Fick i alla fall med mig en stor påse trumpetsvamp på lördagen medan söndagens enda fångst blev tre fästingar… Tyvärr hade en hunnit sätta sig så nu blir det att hålla utkik efter boreliaringar ett tag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar