måndag 19 januari 2015

Partystrand med fisk

Sairee beach, största och populäraste stranden på ön
Efter några dagar på Koh Tao har vi hunnit testa både strand- och partylivet. Det är ingen paradisstrand direkt: en smal remsa sand av varierande kvalitet, som dock blir betydligt bredare vid lågvatten, som på bilden. Vattnet är, trots lite ölflaskor och annat skräp vid vattenbrynet, oerhört klart och bara en bit ut dyker det upp små korallrev med roliga fiskar att bekanta sig med. En av sorterna verkar vara revens väktare för så fort man kommer lite för nära skickar de ut en patrull som nafsar en i tårna. Gratis fiskspa!
Partylivet är som det brukar på denna typ av ö. Stranden kantas av enkla barer och restauranger varav många kvällstid förvandlas till nattklubbar med djs, eldjonglering, fyrverkerier och buckets (små plasthinkar som fylls med is, en kvarting billig sprit och valfri läsk. Dricks med sugrör.) Medan PhiPhi och liknande öar på västkusten har koloniserats av svenska ungdomar har Koh Tao koloniserats av danskar. Första kvällen blev vi kallade "jävla svenskar", sen hittade vi ett svenskgäng att gadda ihop oss med. Kändes genast mycket bättre, trots att flera av dem var skåningar så först trodde vi de var danskar de också... Träffade även en stackars norrman som inte hade hittat någon "av sin egen sort". Av någon anledning är det också en hel del svenska barnfamiljer här. Annars som sagt mest danskar, britter och fransmän.

Idag har vi gjort en utflykt till ön Naang Yuan, en kort och skumpig långtail-båtresa bort. Googlar man bilder på Koh Tao är det denna pyttelilla grannö man främst får upp. Den är väldigt fotogenique. Smal sandremsa mellan två höga lummiga berg, och stenbumlingar som ser ut som något ur en filmkuliss. Kristallklart vatten på det så klart.
Naang Yuan från utkikspunkt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar