söndag 5 augusti 2012

Kallt kaffe, ljummet party

Hemma i Stockholm igen efter en minivecka i ett halvstängt Visby. Jag som trodde att sommarsäsongen där blev längre för vart år, men det visade sig vara tvärtom, åtminstone ur partysynpunkt. Flera klubbar hade stängt redan veckan innan vi var där, en vecka som de lokala ungdomarna för övrigt refererade till som ”medelåldersveckan”. (Det var med andra ord kanske då vi borde ha åkt dit…) Kallis och Gutekällaren hade lätt avslagna avslutningar igår. En ny slogan för Gotländska turistbyrån: ”Gotland, ön där sommaren slutar lite tidigare!”

Kaffesituationen då? Jo, jag gick vidare till att testa iskaffetillgången runtom på ön. Den var överlag god, men som vanligt florerar oskicket att lägga på nån tia för besväret att lägga i isbitar. Stort beröm där till after beach-stället Kallis som först säger att de bara har vanligt bryggkaffe och det kanske inte blir nåt gott iskaffe, men att de ska försöka. In kommer sen ett stort glas fantastiskt gott iskaffe, gjort på bryggkaffe, mjölk och is. Till samma pris som en vanlig slät kopp, dvs 22 spänn. Det tror jag inte det finns någon som slår, vare sig pris- eller smakmässigt.
Solnedgång från hamnen i Visby. Även här vallfärdade folk för att se den. Inte hela stan som i Torekov men åtminstone ett 30-tal personer drällde ner precis innan själva nedgången.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar