tisdag 14 februari 2023

Slappa soldagar på Phu Quoc

Utmattade efter myllret i Hoi An är vi upplagda för några lata dagar på stranden. Flyget från Da Nang till Phu Quoc är det enda som vi alla fyra i resesällskapet är med på. Efter detta drar vi i olika omgångar vidare till Kambodja, Bangkok och Singapore.
Phu Quoc blir en glad överraskning. Jag hade förväntat mig mer turistträngsel men stranden är lång, ren och precis lagom glesbefolkad. Vi bor i hobbitliknande bungalows på trestjärniga hotellet Vida Loca på Long Beach, strax söder om öns cetralort. Ett perfekt läge med nära till massor av små restauranger med varierande utbud och kvalitet.
Älskar när man kan gå direkt från sitt rum ner på stranden, eller till poolen, utan att behöva vara iklädd mer än bikini. Möjligen kan ett par sandaler behövas för den varma sanden, men havet är inte många steg bort. Varje hotell har sin strandremsa med bar, restaurang och solstolar, så är man en strandsolare som inte nöjer sig med pool gör man bäst i att välja ett strandhotell.
Nattlivet lämnar övrigt att önska. Även här stänger mycket vid 22-23. Det finns en del barer och pubar varav en del med livemusik men inga som uppmuntrar till dans eller mingel. Om det beror på kulturen eller är en kvardröjande covideffekt vet jag inte. Kanske har de regler om danstillstånd även här.
Vi hinner även med ett par arrangerade utflykter. En båttur söderöver med fiske, snorkling och besök på ön May Rut (ovan); en kort strandremsa med ett par barer samt massor av utflyktsbåtar och jetskis. Rekommenderas inte. Vår egen strand är betydligt bättre. Behållningen var att jag fick två fiskar, varav en stor nog att bli mat till besättningen, hoppas jag. De sparade den i alla fall. Den andra utflykten gick till en pepparfarm mitt på landsbyggden. Spännande att se alla deras odlingar med fruker och alla kryddor, förutom pepparen. Sen fick vi hjälpa till att laga en typisk vietnamesisk lunch med vårrullar, papayasallad, stekt tonfisk och bananpannkaka. En utflykt som rekomenderas!

1 kommentar:

  1. Så underbart fått följa dig i Vietnam 🇻🇳 ett fantastiskt land! Fortsatt trevlig resa 💜🤎💜

    SvaraRadera