måndag 23 mars 2015

Snart dags för nytt, tillfälligt, läge

Knappt har man kommit i ordning i en lägenhet så är det dags för nästa, och en tillfällig sådan till råga på allt. Första maj flyttar jag nämligen till Riga i ett halvår då pojkvännen fått flygjobb här. Lägenheten är väldigt sparsmakat utrustad för att vara ”möblerad”. Ögonbindlar har varit räddningen när det gardinlösa sovrummet badar i ljus. Men nu är gardiner beställda, tror vi i alla fall. Kommunikation med lokalbefolkningen är inte alltid det lättaste, speciellt inte med dem över 30, men affärsbiträdets pedagogiska teckningar på beställningen liknade i alla fall något man kan hänga upp i ett fönster. Och vi nöp i ett trevligt tyg, nickade och gjorde tummen upp. Får se vad det blir.

En glad överraskning med läget här är att vi har ett café i bottenvåningen. Fritt wifi, utskänkningstillstånd, bra kaffe och mackor är bara några av ställets goda sidor. Ja, egentligen har vi en hel galleria i bottenvåningen, eller vad som skulle ha blivit en galleria hade det inte varit för krisen 2007. Nu är det lite sporadiskt utplacerade butiker, kontor och serviceinrättningar varav det enda användbara egentligen är en vinaffär som även säljer lite snacks, och så fiket då. Desto bättre har det gått för megagallerian Spice (ingen relation till drogen, vad vi vet…) ett stenkast härifrån. Enligt guideböckerna växer den för varje år. Just nu omfattar den så vitt jag kan se tre stora byggnader: En för heminredning (där vi köpte gardinerna), en för mode och diverse (även med enorm mataffär), och en med bowlinghall, gym och typ Elgiganten. Inte charmigt, men praktiskt att bo två minuter därifrån.
Vår skyskrapsprojekt Panorama Plaza gick det sämre för. Av fyra planerade skrapor blev det två och en  halv. Vår närmsta granne är det ofärdiga skelettet av den tredje (se bild). Det betyder i alla fall insynsfritt boende! 
Detta kanske ser ut som ett oerhört charmlöst kvarter, men det är omgivet av en del otroligt vackra gamla hus (bildbevis på detta senare), och som man brukar säga: Bättre att bo i de fulaste husen än att ha utsikt över dem!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar