måndag 1 juni 2020

Seychellerna (Praslin)

På väg hem från affären, typ. Detta var i alla fall vår "hemstrand"

Seychellerna, det dyra och exklusiva strandparadiset, men tack vare Tour Pacific lyckades vi hitta en mycket prisvärd paketresa till den näst största ön Praslin, en kort båt- eller flygfärd från huvudön och huvudorten Victoria. Miniflygplan dit som landar med oroväckande liten marginal till strandremsan, och guppig katamaranfärd på tillbakavägen. Hotellet bestod vid vår vistelse 2014 bara av tre bungalows samt reception där frukost ingick vid valfri tid varje morgon. Tvärs över gatan låg en vidsträckt strand utan folk. Blev livrädda när vi första dagen badade där och en man skrek på oss. ”Shit, det kanske är en privat strand” hann vi tänka, men det visade sig vara hotellets ägare som ville välkomna oss. Han höll på att bygga ut komplexet ner mot stranden till. Blev även bjudna på
Anse Georgette, vacker men svårtillgänglig, om man inte bodde
på hotellet vid den. Vi körde taxi plus bergsbestigning.
palmfruktssprit av hans son. Finns ingen större bebyggelse eller nöjesliv på den här ön. Äta gjorde vi främst på hotellets restaurang, och som tur var fanns det ett fullt utrustat kök i vår bungalow, annars hade det hela blivit en dyr historia då restaurangpriserna låg ungefär på svensk nivå. Utflykter till öns andra paradisstränder och till djungeln mitt på ön, med den kända dubbelkokosnöten och andra endemiska arter, var så klart obligatoriska.
Åka tillbaka? Ja, gärna. Nästa gång skulle jag vilja se mer av huvudön Mahé och kanske någon mer ö. Andra ö-utflykter hann vi tyvärr inte med då det kom skyfall våra sista dagar i landet. Det blev att hålla sig inne.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar