Det blev lite chockartat med 20 graders temperaturskillnad när man landade på Skavsta igår (från 27 till 7). Och detta efter bara en dryg tvåtimmars flight! Så här måste nordamerikanerna känna sig när de kvistar ner till Karibien på vintern. Vi tajmade verkligen in bra väder, och en bra säsong att åka till Kroatien som sagt. Som den trevlige receptionisten berättade: ”Nu på våren tipsar vi inte om bra restauranger. Allt är bra! Men på sommaren öppnas det upp en del tillfälliga turistfällor som bara vill tjäna pengar, så då säger vi till gästerna vart de INTE ska gå.” Nu kollade vi visserligen tripadvisor innan de flesta restaurangbesöken, men receptionisten hade nog rätt: Det mesta är bra! Favoriterna var lyxiga hotellrestaurangen Kastel, kvarterskrogen Bistro Pjat och turistiga Bruschetta med havsutsikt. Den sistnämnda hade till och med en meny på helt oklanderlig svenska! I Zadar äter man typisk medelhavsmat. Fisk och skaldjur är pinfärska, gärna i en pasta eller risotto. Men tydligen är även köttet bra. Hann bara prova den lokala lufttorkade skinkan. Den och den goda hårdosten funkar både till frukost och som förrätt, eller i en omelett.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar