söndag 25 januari 2015

Överraskande trivsel i gamla stan

Bangkoks Koh San road med omnejd överraskar verkligen. Jag hade föreställt mig ett kaotiskt, slumliknande område med svettluktande ryggsäcksturister, rastaflätor, fiskarbyxor, droger och dekadens. Allt detta är i minoritet och istället utmärks kvarteren av en bred blandning av turister i alla möjliga åldersklasser och kategorier. Själva Koh San domineras av försäljning av t-shirts och div krams samt hyfsat stillsamma barer. Det är inte som Patong direkt, långt ifrån. Parallellgatan Rambuttri, där vi bor på schyssta Viengtai hotell, är full av matställen och små barer med livemusik, samt "gatukök" a la thai som serverar allt från friterade insekter till färska kokosnötter.
Dagens sightseeing blev en privat tur på en av stadens kanaler där vi njöt av klassiska men billiga turistfällor som att köpa läsk och öl av kvinna i liten försäljningsbåt ("ska inte båtföraren få en öl också?" föreslog hon. Det fick han så klart.) och köpa bröd av en annan tant för att mata jättelika fiskar vid hennes brygga (bra affärside, få betalt för att flodens fiskar ska bli välgödda).
Middag avnjöts med två vänner som bosatt sig här i värmen, på deras stamhak Le Table de Tee. Ett lite undanskymt ställe som vi aldrig hade hittat på egen hand. Där åt vi sexrättersmeny för motsvarande ca 250 kr. Vi kommer att sakna priserna här... Men imorgon börjar oundvikligen hemresan.
Bebyggelsen kring kanalen är varierade, från slum till lyx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar