söndag 14 september 2014

Snart på väg hem

Sedan igår befinner jag mig åter i storstadens puls. Känns tryggt att höra den ständiga trafiken, rösterna, basen från något avlägset party och hisstrummans dunkande på andra sidan väggen. Visst kan tystnad och ö-liv vara avkopplande, men detta är nog ändå mitt rätta element.
Tyvärr visar sig inte Santiago från sin soligaste sida denna gång. Regnet vräker ner. Detta föranledde mig att försöka hitta ett shoppingcenter istället för att spatsera på gatorna. Utrustad med karta, men tyvärr inte kompass, åkte jag till en tunnelbanestation som såg ut att ligga nära ett stort shoppingcentrum. Nästan omedelbart förirrade jag mig in i ett annat centrum, vägg i vägg med t-banan. Regnet tilltog så jag fann det bäst att stanna där jag var. Hade trots allt hamnat i ett ganska stort komplex där jag snurrade runt i timmar bland mängder av pyttesmå och några större affärer. Lärde mig snart hitta i labyrinten. Mat och fika rådde det inte heller brist på. Såg ett kondis som var döpt till "Strindberg" (men inte verkade ha några svenska pretentioner i övrigt) samt pratade med en expedit som hade bott en period i Göteborg för 30 år sedan. Ständigt dessa små Sverigepåminnelser.
Middag har jag intagit på hotellets trevliga restaurang högst upp i huset. Man slipper gå ut och man slipper ha kontanter med sig. Praktiskt. WiFi har de också. Restaurangpriserna här är knappt hälften av vad de är på Påskön. Några exempel från hotellmenyn: För under 50-lappen kan du få antingen en portion pasta, en omelett med fyllning, kyckling med pommes, etc. Dyraste köttbiten kostar drygt en hundring. Priser i den chilenska peson innehåller en massa förvirrande nollor (tar man bort två har man ett ungefärligt svenskt pris) men valutan är å andra sidan stabil, till skillnad från den argentinska. Man slipper smyga omkring med sedlebuntar i skumma butiker som utgör front för valutaväxling. Här är det bara att ta ut i någon av de många bankomaterna. Kortbetalning funkar också, ibland.
Imorgon bitti (söndag) börjar hemfärden. 13 timmars flyg, plus fyra från Madrid. Denna gång på dagtid... Vad hände med Concorde, och varför flyger de inte från Sydamerika, typ imorgon! Hoppas det finns bra filmer, som jag inte redan har hunnit se på flygen till och från Påskön.

1 kommentar:

  1. Tack för alla uppdateringar och välkommen hem :)
    Vi får ses något snart så du får berätta mera.
    // Jenny

    SvaraRadera