måndag 9 september 2013

Björnkavalkad i väntan på båten

Passar på att sno Ninnas dator och lägga upp några bilder till innan vi bordar båten söderöver.
Denna färja är för övrigt ett kapitel för sig. Skulle ha åkt från en hamn i närheten av Anchorage men i sista stund ändrade de avgångshamn till Homer, en mycket söt liten stad, dock oländigt belägen. Var tvungna att flyga hit för dyra pengar i morse. Skumpig tur med det lilla planet här bredvid. Nu är tydligen båt j-eln flera timmar försenad också... Statlig färja som det är kan de inte ersätta oss för något av detta debacle. Nåja, bara vi når Vancouver i någorlunda planerad tid får man väl vara glad. Har i alla fall hunnit med en god frukost här i Homer och guidad tur av taxichauffören från flygplatsen. Såg två älgar och en vithövdad örn! Bättre viltsafari än i Denali nästan.
Bjuder här på en kavalkad av björnar i olika färger från Anchorage zoo. Blir bättre bilder därifrån än från det vilda, och isbjörn har vi som sagt inte ens fått se i vilt tillstånd. Det var en bra djurpark ur fotosynpunkt men kanske inte så kul för djuren. De hade inte så stora ytor att vare sig röra sig eller gömma sig på.
 
Isbjörn som låg och drömde om vitare vidder

Uttråkad brunbjörn. Kompisen låg och sov

Två söta svartbjörnar. Lite lika George Bush i ansiktet kan jag tycka, med de tätt sittande ögonen

Plastbjörn utanför en av många souveniraffärer på Anchorage huvudgata. Ingen vacker stad direkt, därav mer bilder på björnar än hus.

Utsikten från frukostbordet i Homer. Sitter på mycket fint beläget hotell längst ute på en udde, i närheten av hamnen dit färjan förhoppningsvis kommer snart...
 

1 kommentar:

  1. Alaska road movie till damernas coola stuk -
    can´t have enough.

    SvaraRadera