lördag 29 september 2012

Höstens värmeåtgärder

Det pågår badrumsrenovering här i huset och av samma outgrundliga anledning som hantverkarna alltid börjar med den mest ljudliga delen av arbetet mellan kl 6.30 och 7.30 har de även stängt av värmen i huset. Eller stängt av och stängt av. Den har helt enkelt inte satts på för året. Resultatet, utan åtgärder, skulle leda till en inomhustemperatur på ca 17 grader. Men jag vidtar så klart åtgärder. För det första har jag numera en dörr in till mitt vardagsrum. Vardagsrummet har två ytterväggar och är därför svårast att hålla värmen i. Dörren hålls följaktligen stängd. Vardagsrummet nyttjas bara om man skulle få finfrämmande. Jag har börjat referera till det som ”flygeln” och det håller en temperatur på ca 16 grader.
I köket står ugnen på när jag är hemma (och vaken) och så har jag köpt en synnerligen liten och effektiv värmefläkt för att värma upp sovrummet, och vid behov ”flygeln”.
Men på måndag är det utlovat att centralvärmen ska sättas på, så då kanske fläkten och duntofflorna kan åka in i garderoben igen. Fast först är det dags för den årliga grannyran när alla måste lufta sina element samtidigt och i en viss ordning. Redan nu sitter det lappar i trappen om att alla måste vara hemma på måndag kväll för detta event. Vi har en fastighetsskötare som kommer och knackar på och hjälper till med luftningen. Det brukar hjälpa, för förra vintern var det oklanderligt varmt efter denna procedur.
Till dess har jag också min fina utsikt med eldiga höstfärger att värma själen med!

1 kommentar: