onsdag 4 april 2012

Var finns Knivsöders nattöppna affärer?

Nu måste jag för första gången klaga lite på mitt nya grannskap. Jag kommer hem strax efter elva en tisdagskväll och tänker att jag måste köpa frukostyoghurt på vägen. Enkom i detta ärende åker jag en hållplats längre än nödvändigt, till Hornstull, där jag vet att det finns en 7eleven. ”Den måste ju vara öppen till åtminstone midnatt” tänker jag. Det är till och med skyltat till 7elvan när jag kommer upp från tunnelbanan, men på platsen där jag vill minnas att den låg finns nu bara en gapande tom, helt urblåst lokal.
Det må vara bra att de bygger om Hornstull, men de kan ju inte bara ta bort en nattöppen affär utan att ersätta den med något! Där står jag, hungrig, på folktom gata. Var finns det en nattöppen affär vid Hornstull? Ska man behöva köpa sin frukostyoghurt på Pressbyrån vid Östermalmstorg innan man sätter sig på t-banan hem? Ja, tydligen. Mataffären vid Hornstull stänger kl 22, Högalidshallen kl 21, min närmaste ICA likaså. Alldeles för tidigt redan det. Visst, det finns någon ”Direkten” eller vad det heter som säljer cigg, lotter och någon chokladbit typ. Sunkigt. Man vill ju kunna köpa någorlunda substantiell föda även om man råkar komma hem (eller komma på att man behöver handla) efter kl 22! Nåja, jag hoppas det löser sig när Hornstullsombyggnaden är klar och/eller att det finns något nattöppet som jag har missat. Efterlyser för övrigt ordentliga mataffärer som är öppna dygnet runt. Vet att det aldrig kommer att bli verklighet i Sverige men minns med glädje hur jag utomlands har storhandlat, eller småhandlat, på väg hem från krogen. Det är av någon anledning en riktigt härlig känsla som tydligen inte ska vara oss Stockholmsbor förunnad.

2 kommentarer:

  1. Uff! Kan tyvärr inte annat än dela suckar! Jag letar inte youghurt, men jag är sugen på en cigg. Klockan är kvart-över-ett en vardagsnatt. 7elvan är borta. Hornstull bullrar hela dagarna och man bara VÄNTAR tills det ska bli klart!
    :-) Man måste få le lite också när man läser bloggar - du skriver: 'småhandlat, på väg hem från korgen'... ;-) Gick det så illa? Freudian slip? Tänker fan ta 94:an över Västerbron och tbk; vid Fridhemsplan finns det en sju-elva..... Fast egentligen borde jag sova.... Tack för din post, den gav mig styrka i att vara arg! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Freudian slip eller släng av dyslexi... Nu rättat i alla fall:-) Tack för tipset om Fridhemsplan. Tar vägen förbi där nästa gång jag är ute sent!

      Radera