fredag 24 februari 2012

Vänligt och varmt i Hikkaduwa

Fortfarande lite växlande molnighet här i Hikkaduwa, så vi är rädda att solbrännan inte ska hinna ta sig innan semestern är slut, men vi gör vårt bästa. Varmt är det dock och typ 100 procent luftfuktighet. Mycket varmt även i vattnet men tyvärr minst tvåmetersvågor konstant så det är antingen tvångsdoppning eller mycket försiktigt plask som gäller. Inga långa simturer direkt.
Igår var vi på båtutflykt i lagun och tittade på buddhistiskt tempel, simmande och vilande varaner samt diverse fåglar. Provade även på tuk-tuk transport. Sex personer kan man tydligen klämma in i en av dessa små flakmoppar: Vi fyra, vår utflyktsguide samt chauffören. Lite skillnad på vad som anses bekvämt personligt utrymme här och i t.ex. Qatar. Där fick man inte ens en blick av lokalbefolkningen och de höll oftast flera meters avstand från en. Redan på flygplatsen i Colombo kändes det som om det var folk överallt då folk helt ogenerat kunde ställa sig tio centimeter från en. Inte på något otrevligt sätt. Det är bara "normalt" avstånd för dem här i Sri Lanka. Även i trafiken är ca tio centimeter det normala säkerhetsavståndet...
Människorna här är mycket vänliga och konverserar gärna på svårbegriplig engelska. Alla är självutnämnda guider. Alla unga män ser ut som svarta versioner av Jesus: Axellångt lockigt svart hår, ibland med ljusa slingor. Intressant look. Förutom lagunutflykten har vi mest hängt på stranden. Blir snart någon shoppingutflykt till närbelägna Galle, samt valsafari nästa vecka.

1 kommentar: