söndag 2 oktober 2011

Svältkost i luften

Att klaga på dagens flygservice är väl lite som att slå in öppna dörrar, men jag måste bara göra det ändå, sen ska jag (i mån av tid) övergå till att rapportera från ett hett Cannes (typ 30 grader och sol).
Hade två flighter igår: Arlanda - Wien och Wien - Cannes, på ca två timmar vardera. Åt en snabblunch bestående av yoghurt innan avresa från Stockholm så på första flyget halv fem såg jag fram mot maten som det ändå brukar bjudas på på "riktiga" flygbolag, i detta fall Austrian Airlines. Jag ser på håll att paketen som delas ut är oroväckande små. Nåja, en god fralla är inte det sämsta, tänker jag. Men vad är det: någon typ av muffin som lyckas vara kompakt och torr på samma gång. Tortyr när man är sugen på mat, och dessutom känner bacondoft från bussiness-class-avdelningen.
Jag hinner som tur var äta middag i Wien för på nästa flygning är det ännu värre. Där bjuds det på en chokladbit och ett minipaket salta snacks. Kan nu konstatera att riktiga flygbolag nuförtiden är värre att flyga med än budgetflygen. På de senare kan man åtminstone köpa sig något att äta. Hellre en ok baguette för 40 kr än gratis svält!
Utsikt från terrassen i Cannes-lägenheten just nu

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar